
Från Good to Great!
Så kan Sverige bli världsledande inom hållbar mat
Sammanfattning
Sverige ser sig ofta som ett föregångsland, men inom framtidens mat står vi inför stora utmaningar med ökad import, tappad innovationskraft och en infekterad debatt.
I denna föreläsning visar Gustav "Jävligt Gott" Johansson, en av Sveriges mest inflytelserika röster inom hållbar mat, hur vi kan vända utvecklingen och bli världsledande igen.
Med utgångspunkt i aktuell forskning, ett decennium av opinionsbildning och praktisk erfarenhet från skärningspunkten mellan mat och politik, bjuder Gustav på:
Tio konkreta punkter för att driva ett hållbart svenskt proteinskifte.
Insikter om varför offentlig måltid är nyckeln till systemförändring.
Strategier för att skapa en nollvision för ohållbar matproduktion.
Verktyg för att föra dialog om hållbar mat utan att hamna i polariserade debatter.
Boka en föreläsning och inspireras av Gustav Johansson många insikter från 20 års utveckling kring hållbar mat. I en mix av forskning och skarpa analyser får ni tips om hur vi kan bli självförsörjande, klimatsmarta och globalt ledande inom ett decennium.
Föreläsningens innehåll
-
Tydlig vägkarta mot hållbar självförsörjning
Föreläsningen ger praktiska verktyg och konkreta mål för hur Sverige kan bli ledande inom hållbar mat. -
Inspiration och verktyg för framtidens samhällsbyggare
Perfekt för politiker, beslutsfattare och samhällsutvecklare som vill skapa verklig förändring. -
Offentliga måltiders roll
Gustav Johansson kommer att belysa den avgörande roll som offentliga måltider spelar för att driva på förändringar inom matproduktionen, och hur vi kan använda detta för att skapa en mer hållbar matkonsumtion i Sverige.
Föreläsningen behandlar bland annat
-
Utforska vägen mot en hållbar svensk matproduktion
-
Skapa ett självförsörjande matproduktion
-
Vikten av hållbar mat
-
Offentliga måltider spelar en avgörande roll
-
Tio punkter för ett svenskt proteinskifte
-
Nollvision för ohållbar mat
Target group
Denna föreläsning riktar sig till matproducenter, kockar, politiker, forskare, organisationer inom livsmedelsbranschen och alla som är intresserade av att bidra till att Sverige ska nå 2030 målen med hjälp av en mer hållbar matproduktion i Sverige.
Educators
-
Gustav Johansson - Jävligt Gott
Grundare av Jävligt Gott och kokboksförfattareGustav är en av Sveriges ledande röster inom växtbaserad matlagning och har de senaste sju åren utbildat och föreläst för tusentals kockar och matintresserade både fysiskt och digitalt.Han är själv vegetarian sedan 2006 och vegan sedan fem år tillbaka. Med Jävligt Gott vill han visa att växtbaserad mat inte bara är bra för planeten och hälsan utan också kan smaka Jävligt Gott.
Företaget Jävligt Gott startade som en matblogg men är idag så mycket mer än så. Det är en plats där idéer marineras, inspiration bubblar, och saker händer. På riktigt. Gustav och Jävligt gott vill göra det enklare för människor att ställa om. Utan massa krångel & krusiduller. Bra mat ska inte smaka konstigt. Den ska inte heller skada planeten, eller någon vi delar planeten med.
Gustav säger det som behövs sägas, när andra inte riktigt vill, eller kan sätta fingret på vad som skaver. Han är en sveriges mest omtyckta föreläsare, och är med och driver omställningen framåt.
En tallrik i taget.

