
Sluta kompromissa: Laga hållbar mat som gästerna älskar
En inspirationsföreläsning för matproffs som vill laga vass, växtbaserad mat med wow-faktor och samtidigt bidra till något större.
Sammanfattning
Vem vill laga hållbar mat, egentligen? Och kanske ännu viktigare, vem vill äta den?
Det kan tyckas som en relevant fråga när man hör samtalen om klimatsmart, växtbaserat, ekologiskt eller svinnsmart mat. Det låter ofta plikttungt, kompromissfyllt och allt annat än det som mat borde vara. Generöst, roligt, smakrikt och inspirerande!
Den här föreläsningen med Gustav Johansson, grundare av Jävligt Gott och kulinarisk ledare på restaurang ChouChou, slår hål på just den myten.
Med över tio års erfarenhet av att få både matälskare och proffskök att vilja laga hållbar mat delar Gustav med sig av konkreta verktyg, tekniker och tankesätt för att lyfta hållbar gastronomi till en helt ny nivå.
Föreläsningen kan med fördel kombineras med en praktisk workshop eller fördjupande kurs där ni tillsammans med Gustav djupdyker i hållbar matlagning, anpassad efter er unika verksamhet.
Föreläsningens innehåll
-
För matproffs som vill utforska hållbar gastronomi
Få verktyg och insikter för att laga jävligt god mat som är hälsosam och miljövänlig. -
Konkreta matlagningstekniker
Få praktiska och konkreta matlagningstekniker, råvarutips och metoder för att laga mer, kompromisslös mat. Allt för att skapa hållbara och goda rätter i köket. -
Insikter och argument
Alla insikter, verktyg och argument du behöver för att övertyga dig själv, dina gäster och dina kollegor om varför de borde äta och laga mer hållbar mat.d
Föreläsningen behandlar bland annat
-
Utforska hållbar gastronomi utan kompromisser
-
Lär dig konkreta matlagningstekniker
-
Inspiration för kockar och kreatörer
-
Addera till en skräddarsydd workshop
-
Skapa en mer hållbar framtid
-
Verktyg och insikter för en hållbar matlagning
Målgrupp
Föreläsningen riktar sig till kockar, kostchefer, restaurangägare, menyplanerare och andra kreatörer i det offentliga eller privata köket som vill utforska hållbar gastronomi utan kompromisser. Helt enkelt människor som är intresserade av att laga jävligt god mat som är hälsosam och miljövänlig och som är öppna för att lära sig nya tekniker och verktyg för att uppnå en mer hållbar matlagning.
Undervisare
-
Gustav Johansson - Jävligt Gott
Grundare av Jävligt Gott och kokboksförfattareGustav är en av Sveriges ledande röster inom växtbaserad matlagning och har de senaste sju åren utbildat och föreläst för tusentals kockar och matintresserade både fysiskt och digitalt.Han är själv vegetarian sedan 2006 och vegan sedan fem år tillbaka. Med Jävligt Gott vill han visa att växtbaserad mat inte bara är bra för planeten och hälsan utan också kan smaka Jävligt Gott.
Företaget Jävligt Gott startade som en matblogg men är idag så mycket mer än så. Det är en plats där idéer marineras, inspiration bubblar, och saker händer. På riktigt. Gustav och Jävligt gott vill göra det enklare för människor att ställa om. Utan massa krångel & krusiduller. Bra mat ska inte smaka konstigt. Den ska inte heller skada planeten, eller någon vi delar planeten med.
Gustav säger det som behövs sägas, när andra inte riktigt vill, eller kan sätta fingret på vad som skaver. Han är en sveriges mest omtyckta föreläsare, och är med och driver omställningen framåt.
En tallrik i taget.


Kommunikation och kompetensutveckling för företag och ledare som vill skapa hållbara resultat.